Mot de la semaine

Discussieer mee met het woord van de week! Er zijn geen regels, maar creativiteit wordt gewaardeerd. En je mag je woordenboek en rekenmachine gebruiken...
Reacties direct via commentaar of per mail naar motdelasemaine@gmail.com

22 augustus 2005

week 34: A4-ringband

Zo, de opgave van vorige week heeft wat reacties opgeleverd. Maar niet zo veel nieuwe woorden. In het Noors blijkt beffen te zijn "å slikke (fitte)", oftewel "(kut)likken". Voor de Engelse alternatieven verwijs ik naar de sommatie van Jasper, waarbij ik de "Taco Tuna" een goeie vondst vond. En hoe zit het met ons beffen eigenlijk? Het online etymologisch woordenboek van de UvA vertelt ons dat het van het bargoense woord "bef" voor vulva komt. En dat zou dan zijn afgeleid van de betekenis die het in het modern Nederlands nog heeft, dat van kraag.
Behalve wat suggesties in het Sanskriet blijven de andere talen een raadsel. Woordenboeken laten het afweten, googlen levert niet veel meer op dan ongewenste pop-ups van bewegende lichaamsdelen. En over-je-schouders-meekijkende collega's. De opgave staat nog open, ik ben blij met iedere toevoeging!

Maargoed, het woord voor de komende week...

A4-ringband. En kijk verder dan je neus lang is...